Ocenění podniku CSC Computer Sciences s.r.o. - Hajda, Radim (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku CSC Computer Sciences s.r.o. k datu 31.3.2015. K dosažení tohoto cíle je vypracována strategická analýza, finanční analýza, analýza generátorů hodnoty a finanční plán. V této práci jsou také rozdělena aktiva a položky výsledovky na provozně potřebná a nepotřebná pro přesnější vyjádření hodnoty, tyto dvě části jsou oceněny zvlášť a následně sečteny. Samotné ocenění je provedeno výnosovou metodou DCF, která je rozdělena na dvě fáze, a to na fázi predikovanou na 5 let a na fázi s pokračující hodnotou. Společnost v současnosti nemá dlouhodobý cizí úročený kapitál, takže peněžní toky do firmy a vlastníkům se rovnají. Výsledná hodnota je na závěr porovnána s účetní hodnotou.