Cloud-ready aplikace pro integraci kontaktů - Koblása, Michal; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Hrubý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Hlavním cílem práce je implementovat aplikaci pro integraci kontaktů a komunikace, která bude splňovat požadavky na tzv.: Cloud-ready, tedy připravená pro nasazení v prostředí cloud-computingu. V práci jsou sumarizovány doporučení z vědeckých prací, případových studií a dokumentací od poskytovatelů cloudu na cloud-ready aplikaci. Také byla shrnuta metodika Twelve-factor app, která sdružuje sadu doporučení pro cloudové aplikace. Druhým dílčím cílem je definovat zadání implementované aplikace, na základě identifikované persony a jejích problémů budou sestavena zadání a požadavky. Následuje navržení architektury tak, aby splňovala principy pro běh v cloudovém prostředí. Čtvrtým dílčím cílem je zhodnocení využitých principů, postupů a samotné implementace. Hlavní přínos práce je v implementované aplikaci, které je schopná integrovat kontakty a komunikaci. Další přínos práce je v sumarizaci a základní validaci doporučení na cloud-ready aplikaci a metodiky Twelve-factor app.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses