Aspekty vizualizace dat v Business Intelligence - Pospíšil, David; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se věnuje tématu vizualizací dat v oblasti Business Intelligence, přesto mnohé její části lze aplikovat při tvorbě jakýkoliv grafických návrhů. Práce popisuje kognitivní aspekty vnímání vizualizací a na základě toho sepisuje pravidla, jež jsou nutná splnit pro správný a funkční design, který má za účel předat informace co nejefektivněji. Práce se také zabývá výzkumem snažícím se zjistit, jak jsou lidé obeznámeni s pravidly tvorby vizualizací a také jaké typy preferují při různých možnostech zobrazení. Poslední část se věnuje aplikaci zjištěných poznatků pro konkrétní projekt, v rámci jehož je diplomová práce zpracovávána. Přínosem této práce je soupis pravidel, jejich ověření ve výzkumu a následná aplikace.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses