Porovnání úspěšných a neúspěšných reorganizací - Vlček, Libor (2015)
Reorganizace, jako jeden ze způsobů řešení úpadku, je metodou, která má vést k pokračování podniků v činnosti. Část reorganizací však přejde v konkurs. Cílem této práce je určení klíčových faktorů, které vedou k úspěšnému ukončení reorganizace splněním reorganizačního plánu a dále faktorů vedoucích k jejímu neúspěchu, tedy k přeměně v konkurs. První část práce je věnována úpadku a způsobům jeho řešení mimo jiné podle Zákona č. 182/2006 Sb. o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon). Druhá část se pak zabývá vybranými faktory a jejich možnému vlivu na úspěšné či neúspěšné ukončení reorganizace. Závěr nakonec obsahuje shrnutí významných zjištění, zda a případně jaký existuje vztah mezi vybranými činiteli a úspěšným ukončením reorganizace.