Porovnání úspěšných a neúspěšných reorganizací - Vlček, Libor; Špička, Jindřich, 1981-; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Reorganizace, jako jeden ze způsobů řešení úpadku, je metodou, která má vést k pokračování podniků v činnosti. Část reorganizací však přejde v konkurs. Cílem této práce je určení klíčových faktorů, které vedou k úspěšnému ukončení reorganizace splněním reorganizačního plánu a dále faktorů vedoucích k jejímu neúspěchu, tedy k přeměně v konkurs. První část práce je věnována úpadku a způsobům jeho řešení mimo jiné podle Zákona č. 182/2006 Sb. o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon). Druhá část se pak zabývá vybranými faktory a jejich možnému vlivu na úspěšné či neúspěšné ukončení reorganizace. Závěr nakonec obsahuje shrnutí významných zjištění, zda a případně jaký existuje vztah mezi vybranými činiteli a úspěšným ukončením reorganizace.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses