Změna vizuálního stylu Zoo Praha - Dvořáková, Anna (2015)
Tato diplomová práce zevrubně zkoumá a představuje nové logo a s ním spojený vizuální styl Zoo Praha. Předmětem práce je dále jeho zhodnocení na základě teoretických principů grafického designu a firemní identity, firemního designu a firemní image a srovnání s logy jiných zoologických zahrad v České republice a v zahraničí. K vypracování byl proveden průzkum implementace nového vizuálního stylu v prostorách zahrady a monitoring průřezem marketingových kampaní včetně reklamních a upomínkových předmětů, na nichž je logo aplikováno. Práce obsahuje také několik doporučení pro zlepšení vizuálního stylu Zoo Praha. V samotném závěru pak představuje alternativní návrh loga pro pražskou zoologickou zahradu, jenž byl vytvořen autorkou práce.