Odhad hodnoty spoločnosti L'Oréal Česká Republika s.r.o. - Lacková, Alena (2016)
Diplomová práca sa zaoberá stanovením hodnoty spoločnosti L Oréal Česká Republika s.r.o. k dátumu 1.1.2015 pomocou metódy diskontovaných peňažných tokov. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti je popísaný metodologický aparát, ktorý bol následne využitý pri stanovení hodnoty podniku. V praktickej časti práce je najskôr predstavená oceňovaná spoločnosť, zhotovená strategická a finančná analýza podniku a následne je zostavený finančný plán, z ktorého vychádza záverečné ocenenie pomocou diskontovaných peňažných tokov.