Fenomén korupce - metody měření - Putryk, Maria; Džbánková, Zuzana, 1967-; Soukupová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce je zpracovaná na téma Fenomén korupce. Metody měření. Cílem této diplomové práce bylo komplexně popsat druhy korupce, její příčiny a důsledky. V práci byly rozebrané instituce věnující se měření korupce a také metody samotného měření. Většina metod měření korupce se opírá o měkká data získaná z průzkumu veřejného mínění. Práce se dále zabývá vztahem a provázáním Indexu vnímání korupce s měřitelnou veličinou, jakou je míra daňového zatížení a velikost šedé ekonomiky. Podstatným zjištěním práce je záporná korelace mezi daňovým zatížením a mírou korupce a kladná korelace mezi objemem šedé ekonomiky a mírou korupce.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses