Trendy v poistných podvodoch v 21. storočí - Šašura, Róbert (2015)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou poistných podvodov v spoločnosti v 21. storočí. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Pričom v úvodných kapitolách je poistný podvod vymedzený všeobecne, vrátane právnej úpravy, možných príčin páchania poistných podvodov a samotného delenia. Následne je pozornosť venovaná prevencii a rôznym metódam a spôsobom odhaľovania tejto trestnej činnosti. Diplomová práca sa ďalej zaoberá ekonomickými dopadmi poistných podvodov a vplyvom finančnej krízy na poistný trh. Cieľom praktickej časti je analyzovať poistné podvody v Českej republike. Súčasťou tejto diplomovej práce je aj ekonometrická analýza na základe ktorej je nasimulovaná predpoveď výšky poistných podvodov pre roky 2015 a 2016. Záver práce je venovaný interpretácii výsledkov danej analýzy.