Trendy v poistných podvodoch v 21. storočí - Šašura, Róbert; Ducháčková, Eva, 1958-; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou poistných podvodov v spoločnosti v 21. storočí. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Pričom v úvodných kapitolách je poistný podvod vymedzený všeobecne, vrátane právnej úpravy, možných príčin páchania poistných podvodov a samotného delenia. Následne je pozornosť venovaná prevencii a rôznym metódam a spôsobom odhaľovania tejto trestnej činnosti. Diplomová práca sa ďalej zaoberá ekonomickými dopadmi poistných podvodov a vplyvom finančnej krízy na poistný trh. Cieľom praktickej časti je analyzovať poistné podvody v Českej republike. Súčasťou tejto diplomovej práce je aj ekonometrická analýza na základe ktorej je nasimulovaná predpoveď výšky poistných podvodov pre roky 2015 a 2016. Záver práce je venovaný interpretácii výsledkov danej analýzy.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses