Podnikatelský plán na založení víceúčelového fitness centra - Hladník, Michael (2015)
Cílem této diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu na založení víceúčelového fitness centra, který je následně vyhodnocen pomocí metod na hodnocení investic. Na začátku této práce si představíme samotný produkt a vlastnické poměry ve společnosti, následuje analýza prostředí, kde se zabývám zákazníky, konkurencí - jak současnou, tak potencionální, a dodavateli. Pro výběr dodavatelů jsem využil metodu vícekriteriálního rozhodování s pomocí Saatyho metody pro určení vah kritérií a metodu lineárních funkcí užitku pro jednotlivé varianty. Dále se zabývám marketingem, kde je rozepsán marketingový mix se 4P, a personálním zabezpečením celého centra. Ve finanční části se nejdříve podívám na počáteční rozvahu a náklady vzniklé před zahájením provozu. V další části se zabývám 2 možnými variantami, realistickou a pesimistickou. Každá varianta je upravena o předpokládané příjmy a náklady dané pro jednotlivé varianty. Následně jsem zpracoval bod zvratu. V poslední části se zabývám analýzou celého projektu v podobě analýzy SWOT, která je následována vyhodnocením projektu pomocí statických a dynamických metod hodnocení investicí.