Strihová skladba audiovizuálneho diela krátkeho rozsahu - Rešovská, Barbora; Truhlář, Filip; Mezuláník, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalárska práca Strihová skladba audiovizuálneho diela krátkeho rozsahu sa zaoberá strihovou skladbou ako prostriedkom filmovej reči, ktorým autor diela odovzdáva divákovi informáciu, ktorá podporuje jeho celkový dojem a pochopenie filmu. Práca rozoberá aspekty, ktoré musí autor brať do úvahy už pri príprave a natáčaní záberov, aby mala výsledná komunikácia s divákom požadovaný efekt. Ďalej sa práca venuje pravidlám, ktoré je potrebné pri strihu filmu dodržiavať a rozoberá konkrétne druhy strihovej skladby. Praktická časť obsahuje analýzu krátkeho študentského filmu Objetí, ktorá demonštruje použitie charakterizovaných pravidiel a metód v praxi. Práca má za úlohu zhodnotiť, ako film prostredníctvom strihovej skladby komunikuje s divákom.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses