Controlling ve firmě Iveco Czech Republic, a. s. - Formánková, Markéta (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku controllingu, a to jak v teoretické, tak i v praktické rovině. Teoretická část je věnována definicím, cílům, funkcím a zásadám. Dále se zabývá controllingem na jednotlivých úrovních a popisuje pro ně typické nástroje. Součástí praktické části je představení vybraného podniku a strategická analýza. Následně je definován controllingový proces společnosti na strategické i operativní úrovni, zahrnující plánování, controlling i reporting. Práce vyjasňuje také pozici samotného controllera. Dále dochází ke zhodnocení controllingového procesu vybrané společnosti a definování návrhů a doporučení pro zlepšení tohoto procesu. V závěru praktické části jsou shrnuty hlavní poznatky a doporučení.