Controlling ve firmě Iveco Czech Republic, a. s. - Formánková, Markéta; Mikovcová, Hana, 1959-; Šefčíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku controllingu, a to jak v teoretické, tak i v praktické rovině. Teoretická část je věnována definicím, cílům, funkcím a zásadám. Dále se zabývá controllingem na jednotlivých úrovních a popisuje pro ně typické nástroje. Součástí praktické části je představení vybraného podniku a strategická analýza. Následně je definován controllingový proces společnosti na strategické i operativní úrovni, zahrnující plánování, controlling i reporting. Práce vyjasňuje také pozici samotného controllera. Dále dochází ke zhodnocení controllingového procesu vybrané společnosti a definování návrhů a doporučení pro zlepšení tohoto procesu. V závěru praktické části jsou shrnuty hlavní poznatky a doporučení.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses