Srovnání vybraných komerčních reportingových BI platforem - Krečmerová, Petra; Novotný, Ota, 1971-; Daněk, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zabývá srovnáním vybraných komerčních BI reportingových platforem. Cíle práce jsou vytvořit pilotní dashboardy ve třech business intelligence nástrojích, porovnat tyto nástroje a vybrat optimální nástroj pro tvorbu dashboardů. V teoretické části se nachází komentovaná rešerše knih a prací, jsou popsány základní terminologické výrazy, problematika business intelligence, její principy a komponenty. Další část práce popisuje performance dashboardy a zabývá se analýzou trhu komerčních BI nástrojů. V praktické části jsou vytvořeny pilotní dashboardy nad daty retailového řetězce ve vybraných třech business intelligence nástrojích Power BI, QlikView a Tableau. Poté jsou tyto nástroje porovnány a na základě vícekriteriální analýzy variant je vybrán a doporučen optimální nástroj pro projekt Kompetenčního centra Retail Analytics. V analýze jsou stanoveny kritéria, váhy hodnotících kritérií pomocí Fullerovy metody a výsledné hodnocení na základě metody váženého součtu. Diplomová práce je určena pro projekt Kompetenčního centra Retail Analytics a odborné veřejnosti, jako jeden ze zdrojů při výběru BI reportingové platformy.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses