Možnosti využitia Business Intelligence v stredne veľkej logistickej firme - Šarišský, Jakub; Šperková, Lucie; Daněk, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Hlavným cieľom bakalárskej práce je preskúmanie súčasnej práce s dátami a analýza týchto dát v stredne veľkej logistickej firme. Zároveň posúdenie prínosov nasadenia Business Intelligence riešenia vo všeobecnej rovine ale aj priamo v spoločnosti Zásilkovna s.r.o. Práca kladie dôraz na užívateľské požiadavky a využitie BI predstavuje priamo na príkladoch. Podkladom pre riešenie sú teoretické poznatky v oblasti BI, analýza užívateľských požiadaviek a skúsenosti s chodom a prácou v spoločnosti. Práca je rozdelená na teoretickú časť, v ktorej je predstavená problematika BI a výhody/nevýhody nasadenia riešenia. Praktická časť rieši aktuálnu situáciu v spoločnosti, pripravuje podklady pre BI riešenie prostredníctvom dimenzionálneho modelovania a predkladá praktické možnosti využitia BI vo firme s pozastavením sa nad prínosmi a hrozbami riešenia. Hlavným prínosom práce je zhodnotenia ako môže stredne veľká firma využiť BI. Prínosom pre spoločnosť Zásilkovna je ukážka výstupov a prínosov BI priamo v prostredí firmy.
Vedoucí práce: Lucie Šperková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses