Analýza stavu strategických dokumentů obcí na začátku nového programovacího období - Štefanová, Lucie (2015)
Předmětem práce je strategický plán, který je v teoretické části práce popsán z pohledu jeho tvorby a s ní související procesy a postupy. Práce se věnuje analýze obsahu a formy plánu. Z tohoto pohledu řeší stav plánů a jejich kvalitu ve vybraných městech různých velikostí v Jihočeském kraji v novém programovém období 2014-2020 a v další analýze jsou porovnávána obě programová období 2007-2013 a 2014-2020. Vybranými městy jsou Písek, Strakonice, Milevsko, Protivín, Blatná a Vodňany. Takový vzorek výzkumu byl vybrán proto, aby zastupoval okresní a menší města, u kterých dochází k výrazné změně ve strategických dokumentech oproti městům vyšší kategorie.