Role koučování v sociálních službách - Chiziţcaia, Oxana; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2016)
Bakalářská práce se zabývá koučováním jako nástrojem sociální práce. Teoretická část seznamuje s veškerými termíny potřebnými k seznámení s touto problematikou. Konkrétně specifikuje termín sociální práce, sociální služby, pomáhající profese, supervize, sociální pracovník, etický kodex sociálního pracovníka, syndrom vyhoření u sociálního pracovníka, kompetence manažerů v sociálních službách a profesionální rozvoj zaměstnanců v sociální sféře. Dále práce specifikuje termíny koučování, základní pravidla koučování, základní principy koučování, manažer jako kouč, vnější bariéry koučování, vnitřní bariéry koučování, přínosy koučování a koučování v sociálních službách. V praktické části bakalářské práce je proveden výzkum, zacílený na zmapování toho jaká je reálná situace v oblasti koučování v konkrétních sociálních organizacích z vybrané oblasti, jak dané organizace koučování využívají, jaké mají zkušenosti a jaké vnímají přínosy koučování.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: sociální práce; sociální služby; koučování; pomáhající profese; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social work; social service; personal coaching; helping professions; bachelor's theses