Charakteristika podnikatelského prostředí Kolumbie, kulturní a obchodní specifika - Hořáková, Anna (2014)
Cílem mé práce je poskytnout makroekonomickou analýzu podnikatelského prostředí Kolumbie, která by českým subjektům umožnila lépe pochopit zásadní charakteristiky kolumbijského trhu. Po přečtení tohoto dokumentu čtenář získá přehled o kolumbijském podnikatelském prostředí z politického, ekonomického, kulturního a technologického. Dále se práce věnuje obchodním vztahům mezi Českou republikou a Kolumbií. Součástí jsou i zkušenosti konkrétních českých firem, které na trhu působí nebo podnikly kroky, aby tak v nejbližší době učinily. Na základě analýzy všech výše uvedených prostředí a průzkumu mezi českými firmami je vytvořena mapa silných a slabých stránek a jsou identifikovány příležitosti a hrozby z pohledu českého podnikatelského subjektu.