Analýza neziskových organizací ve vybraných okresech Středočeského kraje - Zemanová, Marie (2016)
Tato diplomová práce pomocí dotazníkového šetření zkoumá nestátní neziskové organizace působící v oblasti volnočasových aktivit v okresech Benešov a Rakovník. Zabývá se teoretickými východisky problému. Za svůj cíl si vytkla zmapovat tyto organizace, zjistit jak vnímají svoji tržní pozici, jaké cítí hrozby. Dalším cílem bylo pomocí průzkumu zjistit rozdíly mezi jednotlivými okresy. Vztah mladších organizací ke starším je též předmětem zkoumání, stejně jako vliv hlavního města Prahy na organizace.