Analýza neziskových organizací ve vybraných okresech Středočeského kraje - Zemanová, Marie; Nový, Jan, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Sedláková, Jaroslava, 1972- (2016)
Tato diplomová práce pomocí dotazníkového šetření zkoumá nestátní neziskové organizace působící v oblasti volnočasových aktivit v okresech Benešov a Rakovník. Zabývá se teoretickými východisky problému. Za svůj cíl si vytkla zmapovat tyto organizace, zjistit jak vnímají svoji tržní pozici, jaké cítí hrozby. Dalším cílem bylo pomocí průzkumu zjistit rozdíly mezi jednotlivými okresy. Vztah mladších organizací ke starším je též předmětem zkoumání, stejně jako vliv hlavního města Prahy na organizace.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jan Nový
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: neziskový sektor; neziskové organizace; volnočasové aktivity; volný čas; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; nonprofit sector; nonprofit organizations; leisure; master's theses