Marketingová komunikace soukromých mateřských škol - Zemanová, Daniela (2015)
Cílem práce je navrhnout marketingovou komunikační strategii pro soukromé mateřské školy. I přestože v současné době většina mateřských škol nemá o zájemce nouzi, vzhledem k vývoji populační křivky v následujících letech se tato situace pravděpodobně změní a přibude mateřských škol, které budou mít problém své kapacity naplnit. Práce je zaměřena na soukromé mateřské školy, které mají své specifické postavení v oblasti předškolního vzdělávání dítěte. V případě nízkého počtu předškolních dětí jsou soukromé mateřské školy v nevýhodě oproti státním školkám, protože za umístění dítěte do soukromé školky rodiče platí a mnohdy nemalé finanční částky, které si leckteré rodiny nemohou dovolit. Tato práce by měla pomoci soukromým mateřským školám s tvorbou marketingové komunikační strategie a tím možná k lepší pozici na trhu předškolního vzdělávání dítěte. Diplomová práce vychází ze současné marketingové komunikace soukromých mateřských škol.