Analýza potenciálu gastroturismu v Jindřichově Hradci - Nezveda, Jan (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou potenciálu gastroturismu ve městě Jindřichův Hradec. Práce je rozdělena do několika částí, ve kterých jsou nejdříve vysvětleny různé charakteristiky, vazby či definice pojmů, jako je cestovní ruch, gastronomie, ale hlavně pak gastroturismus. Práce dále plynule přechází přes výčet podstatných informací a kulturních akcí v Jindřichově Hradci až po tzv. praktickou část. V té je pomocí dotazníkového šetření zanalyzován potenciál gastroturismu v tomto jihočeském městě. Práce si bere za vzor již existující úspěšné gastronomické projekty a s přihlédnutím k výsledkům dotazníkového šetření nabízí obraz možné organizace vlastního gastroprojektu v Jindřichově Hradci.