Inovační potenciál regionů - Kalina, Martin (2016)
Diplomová práce s názvem „Inovační potenciál regionů“ se zabývá především problematikou jeho vyhodnocení v krajích České republiky. Cílem diplomové práce je provést vlastní návrh přístupu k vyhodnocení inovačního potenciálu krajů a jeho následná aplikace. Důraz je kladen na použití přístupu, který má oporu v regionálních analýzách a také na to, aby inovační potenciál byl vyhodnocen pomocí volně dostupných a dlouhodobě sledovaným údajů a tím byla zajištěna jeho opakovatelnost.