Optimalizace kapitálové struktury firmy NOVUS Česko s.r.o. - Drapáková, Lucie; Štamfestová, Petra, 1984-; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací kapitálové struktury podle klasické teorie. Aplikuje teoretické poznatky na firmu NOVUS Česko s.r.o. v období 2008 - 2014 a zjišťuje, zda by zvýšení zadluženosti vedlo ke snížení nákladů na kapitál. Náklady na kapitál WACC jsou vypočteny podle klasické teorie pokládající kapitálovou strukturu s minimem průměrných nákladů na kapitál za optimální. Jsou namodelovány čtyři varianty s různou mírou zadluženosti. Pro snadnější porozumění celkového finančního stavu společnosti a jejího vývoje je do bakalářské práce zařazena analýza absolutních ukazatelů tzn. vertikální a horizontální analýza, analýza poměrových ukazatelů, bilanční pravidla a základní informace o podniku a jeho kapitálové struktuře. Je dosaženo závěru, že firma NOVUS Česko s.r.o. by opravdu docílila nižších nákladů na kapitál při vyšším zadlužení. Ovšem musíme mít na paměti, že úroková míra cizího kapitálu byla jen odhadnuta a mohla by být ve skutečnosti vyšší.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses