Rozbor finanční situace firmy s návrhem finanční strategie - Stiborová, Radka (2016)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu finanční situace firmy K v letech 2004 až 2014, zhodnotit vlivy prostředí, které na firmu působí, a na základě získaných informací navrhnout finanční strategii. Práce se skládá ze dvou částí: teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány jednotlivé metody použité v rámci analýz a tvorbě strategie. Praktická část obsahuje informace o analyzované společnosti, praktickou analýzu finančních i nefinančních ukazatelů a návrh finančních strategických cílů. Návrh strategických cílů ve finanční oblasti je zaměřen na zlepšení situace v kritických oblastech, které dlouhodobě vykazují problémy.