Příjmová nerovnost mužů a žen v Evropě - Novák, Lukáš; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2016)
Tato diplomová práce se zabývá tématem genderové nerovnosti v odměňování na trhu práce. Cílem této práce je provést zhodnocení a analýzu příjmové nerovnosti ekonomicky aktivních mužů a žen v České republice a následně porovnat situaci v tuzemsku s dalšími vybranými státy Evropské unie. Dále otestovat míru závislosti mezi příjmovými proměnnými a dalšími zvolenými faktory. K účelu analýzy a testování bylo využito popisných statistik a Spearmanovy pořadové korelační analýzy.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: trh práce; gender; rovné postavení mužů a žen; odměňování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; gender; gender equality; compensation; master's theses