Transformace krajských nemocnic metodou řízené změny - Kozár, Michal (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na popsání transformačního procesu sloučení pěti nemocnic Kraje Vysočina v jeden funkční celek, za pomoci využití Kotterova modelu změny. Z důvodu ovlivňování procesu změny zájmovými skupinami, je v rozsahu popisovaného procesu provedena analýza vlivu zájmových skupin, s cílem určit způsob komunikace mezi těmito skupinami a týmem provádějícím změnu. Obsahem diplomové práce je i zpracování akčního plánu provedení změny se stanovením časového rámce pro jednotlivé úkony.