Webový grafický editor báze znalostí pro expertní systém NEST - Kozák, Martin; Zamazal, Ondřej; Berka, Petr, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Hlavním cílem práce je tvorba editoru báze znalostí, který je dostupný a spustitelný online. Zároveň má uživateli poskytnout veškeré nástroje potřebné k tvorbě bází znalostí v grafickém, a uživatelsky přívětivém prostředí. Editor je vytvářen pro systém NEST (Nový Expertní SysTém), jenž je expertním systémem, který byl vytvořen na VŠE v Praze. Vzniklý editor je pojmenován WEBZ (Webový Editor Báze Znalostí) a je realizován jako webová aplikace, WEBZ je napsán v programovacím jazyce Java a je vytvořen prostřednictvím frameworku Vaadin. Vaadin je framework určený k vývoji webových aplikací, který umožňuje a usnadňuje tvorbu graficky přehledných uživatelských rozhraní. Tato práce nejprve obsahuje teoretický úvod do problematiky expertních systémů, kde je stručně popsán expertní systém NEST. Popis NESTu pokračuje v druhé kapitole, která je zaměřená na bázi znalostí v tomto expertním systému. Dále je stručně představen framework Vaadin, poté práce pokračuje porovnáním WEBZ a předchozích editorů báze znalostí. Poslední dvě kapitoly jsou věnovány přímo editoru WEBZ a sice uživatelskému a programátorskému pohledu na tento editor.
Vedoucí práce: Ondřej Zamazal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses