Merianie životnej úrovně a kvality života - Šándorová, Lucia; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich (2016)
Diplomová práca sa zaoberá témou merania životnej úrovne a kvality života vo vybraných krajinách Európy a bližšie poukazuje na rozdiely v krajinách Vyšehrádskej štvorky. Cieľom práce je na základe štúdia odbornej literatúry popísť a charakterizovať komponenty komplexného pojmu kvality života. Súčasne charakterizovať najčastejšie používané metódy merania kvality života. Metodologická časť práce popisuje metódy použité pri jej spracovaní. Sekundárna analýza a návrh vlastnej metodiky na porovnanie životnej úrovne je predmetom praktickej časti prekladanej diplomovej práce
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Libor Votava
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: kvalita života; životní úroveň; management [obor dipl. práce]; index lidského rozvoje; index šťastné planety; diplomové práce; quality of life; cost and standard of living; master's theses