Vybrané případy rozdělení odštěpením - Kopecká, Hana (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice rozdělení odštěpením. Práce je rozdělena na dvě hlavní části: teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá právními, účetními a daňovými aspekty rozdělení odštěpením. Praktická část práce je pak věnována analýze pěti vybraných rozdělení odštěpením, které proběhly v průběhu roku 2013. Analýza je zaměřena zejména na strukturu převáděného majetku a závazků, ocenění převáděného jmění, vykazování přecenění, odloženou daň, předmět činnosti nástupnické i rozdělované společnosti a na důvody a cíle odštěpení. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy spolu s přehledem chyb a opomenutí, kterých se společnosti dopustily.