Operativní a finanční leasing vozidel (účetní a daňový pohled) - Sedláčková, Sylvie (2015)
Předmětem mé diplomové práce s názvem Operativní a finanční leasing vozidel (účetní a daňový pohled) je zhodnocení výhodnosti těchto dvou forem financování. Nejdříve jsou uvedeny základní pojmy a druhy leasingu, poté je vyhodnocena situace na českém leasingovém trhu. Následně je teoreticky zpracován účetní a daňový přístup k operativnímu a finančnímu leasingu. Teoretické poznatky jsou aplikovány na praktický příklad, kde je porovnáno financování vozidla operativním a finančním leasingem a vyhodnocena optimální varianta.