Operativní a finanční leasing vozidel (účetní a daňový pohled) - Sedláčková, Sylvie; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem mé diplomové práce s názvem Operativní a finanční leasing vozidel (účetní a daňový pohled) je zhodnocení výhodnosti těchto dvou forem financování. Nejdříve jsou uvedeny základní pojmy a druhy leasingu, poté je vyhodnocena situace na českém leasingovém trhu. Následně je teoreticky zpracován účetní a daňový přístup k operativnímu a finančnímu leasingu. Teoretické poznatky jsou aplikovány na praktický příklad, kde je porovnáno financování vozidla operativním a finančním leasingem a vyhodnocena optimální varianta.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses