Efektivní zdanění jedince při výkonu ekonomické činnosti a dopady její optimalizace - Flajšhans, Pavel; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá efektivním zdaněním jedince při výkonu podnikatelské činnosti a benefity ze systému sociálního pojištění, které z tohoto zdanění vyplývají. Cílem práce bylo zhodnocení efektivního daňového zatížení jedince pro různé formy výkonu podnikatelské činnosti, zhodnocení možností jeho optimalizace a zhodnocení dopadu daňové zátěže na benefity systému sociálního pojištění. První kapitola se zabývá deskripcí a analýzou komponentů efektivního daňového zatížení jedince pro dané formy podnikání a představuje možnosti její optimalizace. Druhá kapitola se zaměřuje na vybrané dávky ze systému sociálního pojištění, jejich deskripci a analýzu jejich závislosti na daňovém zatížení jedince. Třetí kapitola analyzuje reálný podnikatelský subjekt, zabývá se možnostmi jeho optimalizace z hlediska zdanění i dávek sociálního pojištění.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses