Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Kortanová, Tereza (2016)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy finanční výkonnosti podniků v odvětví IT na základě vybraných nástrojů finanční analýzy a její výsledky použít pro komparaci pomocí metod mezipodnikového srovnání. V teoretické části jsou představeny vybrané metody finanční analýzy a mezipodnikové komparace, které jsou využity v praktické části při zpracování finanční analýzy firem Arrow ECS, a.s., Avnet s.r.o. a GC System a.s. Vybrané poměrové ukazatele jsou následně porovnány prostřednictvím metod mezipodnikového srovnání. Závěr práce obsahuje zhodnocení výsledků včetně doporučení pro management jednotlivých společností.