Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Kortanová, Tereza; Jánský, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kozáková, Petra (2016)
Cílem diplomové práce je provedení analýzy finanční výkonnosti podniků v odvětví IT na základě vybraných nástrojů finanční analýzy a její výsledky použít pro komparaci pomocí metod mezipodnikového srovnání. V teoretické části jsou představeny vybrané metody finanční analýzy a mezipodnikové komparace, které jsou využity v praktické části při zpracování finanční analýzy firem Arrow ECS, a.s., Avnet s.r.o. a GC System a.s. Vybrané poměrové ukazatele jsou následně porovnány prostřednictvím metod mezipodnikového srovnání. Závěr práce obsahuje zhodnocení výsledků včetně doporučení pro management jednotlivých společností.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: finanční analýza; srovnávací metody; účetní výkazy; management [obor dipl. práce]; poměrové ukazatele; diplomové práce; financial analysis; comparative methods; financial statements; master's theses