Role destinační společnosti Východní Čechy v rozvoji cestovního ruchu - Skalická, Eliška (2016)
Destinační management je metoda řízení, která je založena především na spolupráci zainteresovaných subjektů ze soukromého a veřejného sektoru s cílem zajistit efektivní rozvoj cestovního ruchu v dané oblasti. Cílem diplomové práce je zhodnocení postavení destinačních společností v podpoře cestovního ruchu. Skutečný dopad fungování destinačních společností na cestovní ruch nelze přímo analyzovat. Přesto destinační společnosti prostřednictvím realizování zejména projektů zaměřených na marketing a spolupráce s dalšími subjekty pozitivně podporují cestovní ruch v oblasti.