Ekonomické stránky trvale udržitelného rozvoje města Liberec - Žirovnický, Ivo; Macháček, Jaroslav; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá trvale udržitelným rozvojem města, v aplikaci na krajské město a nejvýznamnější metropoli Libereckého kraje tj. město Liberec. První část práce je teoretického charakteru, nejprve se zabývá vymezením města a jeho funkcí, poté charakteristikou vybraného území a ke konci definicí trvale udržitelného rozvoje v celé své šíři, nejen z hlediska vývoje přístupu a jednotlivých pilířů, ale též z hlediska principů, indikátorů a cílů. V praktické části jsou nejdříve metodou deskripce a komparace shrnuty všechny strategické dokumenty, které nalezneme pro město Liberec do současnosti. Poté praktická část pokračuje samotnou analýzou vybraných indikátorů trvale udržitelného rozvoje. Jednotlivé indikátory udržitelného rozvoje zde jsou zkoumány ze čtyř možných aspektů: územního, environmentálního, ekonomického a sociálního. Cílem práce je získat poznatky, díky kterým bude možné zhodnotit jednotlivé pilíře trvalé udržitelnosti města, zejména pak ekonomického pilíře. Dané poznatky jsou poté přehledně shrnuty do SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses