Využití center sdílených služeb v účetnictví - Janasová, Barbora (2015)
Disertační práce se podrobně zabývá hlavními aspekty využívání center sdílených služeb v oblasti účetnictví z pohledu uživatelské jednotky. Na základě analýzy aplikovatelných teoretických konceptů vyvozuje hypotézy v oblasti druhů účetních služeb vhodných pro přesun do center sdílených služeb, lokalit, formy vlastnictví a výsledných efektů. Hypotézy jsou ověřovány pomocí empirického výzkumu a testovány adekvátními statistickými metodami. Práce je určena manažerům společností, kteří uvažují o využití center sdílených služeb, případně pracovníkům, kteří tato centra již využívají a chtěli by svůj koncept z různých důvodů vylepšit.