Využití center sdílených služeb v účetnictví - Janasová, Barbora; Müllerová, Libuše, 1945-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Disertační práce se podrobně zabývá hlavními aspekty využívání center sdílených služeb v oblasti účetnictví z pohledu uživatelské jednotky. Na základě analýzy aplikovatelných teoretických konceptů vyvozuje hypotézy v oblasti druhů účetních služeb vhodných pro přesun do center sdílených služeb, lokalit, formy vlastnictví a výsledných efektů. Hypotézy jsou ověřovány pomocí empirického výzkumu a testovány adekvátními statistickými metodami. Práce je určena manažerům společností, kteří uvažují o využití center sdílených služeb, případně pracovníkům, kteří tato centra již využívají a chtěli by svůj koncept z různých důvodů vylepšit.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor disert. práce]; disertace; dissertations