Fenomén blogování v ČR na příkladu založení a rozvoje zájmového blogu - Horáková, Anna (2015)
Práce se zaměřuje na zmapování procesů založení a tvorby blogu a představení blogování jako fenoménu dnešní doby ve světě internetu a jeho vysvětlení. Teoretická část je uvedena historií a trendy v blogování v ČR a ve světě a dále se pak zabývá převážně konkrétními procesy při zakládání a tvorbě blogu. V navazující praktické části jsou pak jednotlivé teoretické kroky aplikovány a porovnávány s reálným blogovacím projektem.