Moderní metody řízení výroby - Vavřina, Radek (2016)
Diplomová práce na téma "Moderní metody řízení výroby" se zabývá činností výrobní firmy v obecné rovině a uplatnění různých metod, jak při řízení výrobního procesu sa-motného, tak i obslužných procesů výroby. V první části diplomové práce jsou zpraco-vány teoretická východiska pro výrobní podnik, včetně rozvrstvení managementu výroby z různých pohledů a členění výroby samotné. V druhé části je práce zaměřena na praktické využívání a aplikaci vybraných metod a způsobu řízení výroby v konkrétní české firmě z oblasti výroby umělohmotných výrobků v automobilovém průmyslu. Vybrané metody jsou popsány z hlediska obsahu, dosažení cíle a výhod, případně nevýhod vyplývající z jejich aplikace. Mezi metody řízení výrobypatří například Just in Time, Poka-Yoke, Lean Production, ERP, 5S, Projektové řízení, Kanban, TPM, Teorie omezení, FMEA, OEE, KVP a další.