Původ zboží v celnictví - Poláková, Martina; Novák, Radek, 1960-; Hotovčin, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá původem zboží v celnictví. Cílem práce je přehledně shrnout problematiku původu zboží se zaměřením na preferenční původ zboží. Dále si práce klade za cíl popsat Systém všeobecných celních preferencí Evropské unie, provést komparaci jednotlivých období vývoje systému a zanalyzovat plánované změny včetně jejich zhodnocení. V první části práce jsou zavedeny a vysvětleny důležité celní pojmy. Poté je podrobně popsán nepreferenční původ, preferenční původ se zaměřením na preferenční systém Evropské unie, důkazy původu a kumulace původu. Dále se výklad zaměřuje na významnou součást preferenčního sytému Evropské unie, kterou je Systém všeobecných celních preferencí. Práce je vhodně doplněna o vzorová osvědčení původu a seznamy zemí zapojených do různých systémů a uskupení.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses