Etika a odpovědnost profese auditorské, účetní a daňové - Daňková, Pavlína (2015)
Bakalářská práce se zabývá otázkami etiky a profesní odpovědnosti auditorů, daňových poradců a účetních. Hlavními zdroji jsou především platné legislativní předpisy a etické kodexy existující pro tyto profese. Cílem práce je provést komparaci mezi těmito příbuznými profesemi z hlediska právní úpravy, etických požadavků a možnosti prevence proti porušování profesní odpovědnosti. Dále se zabývá mírou odpovědnosti jednotlivých profesí vůči klientovi, ale také institucím, které tyto odborníky sdružují. Práce se zaměří i na úlohu těchto institucí v rámci dohledu nad dodržováním etických a jiných pravidel. Danou problematiku jsem řešila zpracováním a následnou aplikací odborných informací. Závěr práce obsahuje shrnutí a návrh opatření, která by vedla ke zlepšení současné situace a zachovávala prestiž profesí ve společnosti.