Etika a odpovědnost profese auditorské, účetní a daňové - Daňková, Pavlína; Dvořák, Martin; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá otázkami etiky a profesní odpovědnosti auditorů, daňových poradců a účetních. Hlavními zdroji jsou především platné legislativní předpisy a etické kodexy existující pro tyto profese. Cílem práce je provést komparaci mezi těmito příbuznými profesemi z hlediska právní úpravy, etických požadavků a možnosti prevence proti porušování profesní odpovědnosti. Dále se zabývá mírou odpovědnosti jednotlivých profesí vůči klientovi, ale také institucím, které tyto odborníky sdružují. Práce se zaměří i na úlohu těchto institucí v rámci dohledu nad dodržováním etických a jiných pravidel. Danou problematiku jsem řešila zpracováním a následnou aplikací odborných informací. Závěr práce obsahuje shrnutí a návrh opatření, která by vedla ke zlepšení současné situace a zachovávala prestiž profesí ve společnosti.
Vedoucí práce: Martin Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses