Ochrana spotřebitele ve finančnictví - Novák, Daniel (2015)
Tématem bakalářské práce je ochrana spotřebitele ve finančnictví. Práce je zprvu zaměřena na historii spotřebitelského práva, dále se zabývá rozlišením pojmů veřejnoprávní a soukromoprávní úpravy a aplikací jejich norem do prostředí České republiky. Stěžejním tématem je ochrana spotřebitele v rámci spotřebitelského úvěru, vývoj ochrany spotřebitele v návaznosti na Evropskou unii. Součástí je také ochrana spotřebitele v rámci rozhodčího řízení a insolvenčního řízení. Jednotlivé části jsou diskutovány s nálezy, rozsudky a usneseními soudů.