Analýza reálné hodnoty virtuální měny ve hře World of Warcraft - Šilha, Daniel; Chytilová, Helena; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce ve své první části analyzuje vývoj ceny WoW (World fo Warcraft) tokenu po uvedení na jednotlivé světové trhy. Hledá původ jednotlivých cenových šoků, společné determinanty jednotlivých trhů a zároveň vysvětluje jejich rozdíly. Na základě ceny tohoto tokenu se dále bakalářská práce zaměřuje na určení reálné hodnoty virtuální měny goldy, která je platidlem ve hře World of Warcraft a díky vytvoření WoW tokenu se stává směnitelnou za reálnou měnu (EUR, USD atd.). Spuštění trhu s WoW tokenem má také za cíl redukovat velikost černého trhu s WoW tokenem. Jaký mělo spuštění WoW tokenu dopad na černý trh je popsáno v druhé části bakalářské práce. Třetí část bakalářské práce si dává za cíl určit determinanty ovlivňující ceny na aukčním domě hry World of Warcraft pomocí ekonometrického modelu kdy byla použita metoda nejmenších čtverců. Na základě analýzy ceny jednoho typu komodity, s kterou se obchoduje na aukčním domě hry World of Warcraft identifikuje, jaký vliv na cenu komodity má množství, výrobní náklady a dny v týdnu.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses