Uplatnění LEAN managementu ve zdravotním zařízení - Pešková, Jana; Martínez, Felipe; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá uplatněním metod štíhlých systémů řízení v oboru zdravotnictví. Teoretická část obsahuje popis metodiky Lean managementu, jeho historického vývoje a uplatňovaných principů, metod a nástrojů. Dále se zabývá současnou situací v oblasti řízení procesů ve zdravotnictví. Praktická část popisuje průběh projektu, jehož cílem je zefektivnění fungování procesů ve vybraném zdravotním zařízení s pomocí nástrojů a metod popsaných v teoretické části. Projekt sestává z pěti fází, které vychází z metodického postupu DMAIC. V závěru diplomové práce jsou shrnuty výsledky práce, kterých bylo dosaženo po zavedení opatření vedoucích ke zlepšení fungování procesů v dané organizaci.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses