Finanční analýza a finanční plán družstva BRAMKA CZ - Holmanová, Barbora (2016)
Cílem této práce je posouzení finanční situace družstva BRAMKA CZ, a dále zhodnocení jeho postavení v odvětví v porovnání s konkurenčními podniky. Družstvo BRAMKO CZ bylo založeno jako odbytová organice prodávající zemědělskou produkci. Toto odvětví je charakteristické velkou konkurencí a sezónními výkyvy. Předmětem práce je metodická a praktická část, do kterých je práce rozdělena. V teoretické části se nejprve seznámíme s pojmem finanční analýza, jejími uživateli a nástroji, které se používají k vyhodnocování výsledků jednotlivých podniků. Dále bude představen finanční plán, který je také součástí práce a který slouží na základě zjištěných údajů jako prognóza do budoucna. V praktické části je nejprve představeno odvětví, ve kterém podnik působí, dále jsou uvedeny základní údaje o družstvu a o předmětu jeho činnosti. Ve zbylé části práce jsou aplikovány nástroje finanční analýzy a závěrem je finanční plán.