Komparace daňové zátěže zaměstnanců v ČR a v Rakousku - Krčmářová, Simona; Kubátová, Květa, 1952-; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním zdanění závislé činnosti v České republice a v Rakousku. Pomocí efektivní sazby daně a efektivní sazby celkového zatížení zaměstnance analyzuje daňovou zátěž zaměstnanců pro různé typy poplatníků. Následující kapitola zkoumá intervalovou progresivitu daně v obou státech a vyhodnocuje, pro které poplatníky je míra progresivity daně z příjmů nejcitelnější. Lorenzova křivka před zdaněním a po zdanění v poslední kapitole zobrazuje rozdělení příjmů mezi zaměstnanci a vliv zdanění příjmů na redistribuci důchodů ve společnosti. Koeficienty sestavené z Lorenzovy křivky pro Českou republiku a Rakousko kvantifikují míru přerozdělování příjmů pomocí progresivní důchodové daně.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses